Windows 10 uskoro stiže kao automatska nadogradnja

Ekipa iz Microsofta odlučila je da promeniti način na koji Windows 10 “gura” na računare korisnika njihovih operativnih sistema. Promena stiže nakon uspešnog tromesečnog perioda u kojem je OS stigao na više od 110 miliona uređaja širom sveta.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.11.2015.

13:14

Default images
Foto: Beta / AP

U prvoj fazi novog načina distribucije Microsoft će Windows 10 uvrstiti u Windows Update kao opcionalnu nadogradnju. Ovo će vlasnicima računara s Windowsima 7, 8 ili 8.1 omogućiti laku i jednostavnu nadogradnju biranjem opcije za preuzimanje u Windows Updateu. Druga faza kreće početkom 2016. godine kada će Microsoft Windows 10 uvrstiti u preporučene nadogradnje na Windows Updateu. Ovo znači da će se instalacijske datoteke Windowsa 10 snimiti na sve računare koja imaju uključene automatske nadogradnje sistema.

Iz Microsofta naglašavaju da Windowsi 10 neće biti automatski instalirani već da će sistem proveriti s korisnikom želi li da nastavi sa nadogradnjom.

Div iz Redmonda odlučio se pozabaviti i s korisnicima koji ne koriste licencirane verzije Windowsa. Njima će se nakon nadogradnje na Windows 10 u aktivacijskom izborniku pojaviti dugme koje će ih preusmeriti na Windows Store gde će važeću licencu moći da kupe u svega nekoliko klikova. Ovo dugme će na početku biti vidljivo samo korisnicima u SAD-u, međutim nedugo nakon toga pojaviće se korisnicima na svim tržištima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: