Pet aplikacija koje pomažu u borbi protiv anksioznosti

Anksioznost je najčešća mentalna dijagnoza u SAD-u, prema izveštajima Društva za Anksioznost i Depresiju u SAD-u. Ovi poremećaji ličnosti pogađaju približno 18 odsto populacije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2015.

13:05

Default images
Foto: Thinkstock

Osamnaest odsto populacije čini blizu 40 miliona stanovnika i to većinom odraslih.

Povodom ovih rezultata, sprovedeno je istraživanje prema kojem je pronađeno pet aplikacija za mobilne telefone koje mogu pomoći u borbi protiv anksioznosti. Takođe, naglašeno je da ove aplikacije nisu dovoljno adekvatna zamena za konsultacije s doktorom.

1. Pacifica

Aplikaciju je napravio 2014. godine tim programera iz San Franciska. Temelji se na kognitivnoj bihevioralnoj terapiji koja je inače česta metoda u borbi sa anksioznošću.

2. Worry Box

Aplikacija zasnovana na principu "zarobite svoje brige i bacite ih na dno okeana" i za cilj ima simulaciju ovog osećaja. Takođe, možete zapisati svoje brige i probleme, a aplikacija će vam dati nekoliko saveta kako se izboriti s njima

3. Self - Help for Anxiety Management (SAM)

Ovu aplikaciju je razvio tim sa univerzitetu "West England", a bazirana je na skali na kojoj možete odrediti koliko ste anksiozni u datom trenutku. U skladu s tim, aplikacija će vas provesti kroz umirujuće vežbe i povezati s drugim korisnicima sa sličnim problemima.

4. Worry Watch

Rad aplikacije se bazira na praćenju anksioznosti koje kasnije možete vizualizovati i pristupiti problemima kao da su realistični.

5. Anti Stress Quotes

Ponekad je potreban samo drugi glas koji će vas umiriti i objasniti da je sve ok. Ova aplikacija služi upravo za to. "Jedini pritisak pod kojim sam jeste onaj koji sam sebi stvorio", kaže jedna od izreka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: