Da li će iPhone uskoro dobiti veštačku inteligenciju?

Apple je preuzeo startup firmu Perceptio, koja se bavi veštačkom inteligencijom i koja je razvila specijalni sistem za klasifikovanje fotografija u mobilnim telefonima.

Tehnopolis

Izvor: tportal.hr

Subota, 10.10.2015.

08:47

Default images

Nije poznato koliko novca je Apple izdvojio za Perceptio, ali se zna da je uz tehnologiju, na raspolaganje dobio i stručnost suosnivača i istraživača Nikolasa Pinta i Zaka Stouna.

Radili su na razvoju softvera za veštačku inteligenciju koja - za razliku od sadašnjih programa koji se oslanjaju na cloud sisteme, servere i internet - može prepoznavati i klasifikovati slike bez povlačenja ogromnih količina podataka.

Kako bi funkcionisao, njihovom softveru je potrebna inicijalna količina podataka ili baza fotografija na osnovu koje će raditi. Proces takvog prikupljanja podataka izrodio je poseban projekat u vidu aplikacije za gifove - Smoothie.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: