RoboHon je Android telefon koji zna da fotografiše i pleše

Robomobilni može da prepozna lica i glas ljudi. Iako to nije novost za pametne telefone, ovaj robot dobio je i malenu autonomiju pa će moći samostalno da fotografiše.

Tehnopolis

Izvor: 24sata.hr

Petak, 09.10.2015.

10:48

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Dobro jutro! Jesi li dobro spavao? Nadam se da si se odmorio. Danas imaš nekoliko sastanka na poslu i zvala te je majka dok si spavao.

Tako otprilike zvuči jutarnja poruka pametnog robotelefona RoboHona. Iako je za sada dostupan samo Japancima, taj maleni prijatelj počeo je da skuplja simpatije širom sveta. Dve ruke i dve noge može samostalno pokretati, u zavisnosti od toga šta želite da radi. Kad svira neka pesma RoboHon neće oklevati, pa će i sam zaplesati. Ako ga u tom trenu omete nečiji telefonski poziv, japanski-kulturno će vam reći ko zove. Potom će se ispružiti i transformirati u telefon. Zvučnik i slušalice ugrađene su u glavu, a mikrofon u noge.

Iz kompanije Šarp, koja ga je proizvela, naglasili su kako robomobilni može da prepozna lica i glas ljudi. Iako to nije novost za pametne telefone, ovaj robot dobio je i malenu autonomiju pa će moći samostalno da fotografiše.

Novina RoboHona je maleni projektor. Uz njegovu pomoć bez problema će projektovati slike na bilo koju podlogu. Na leđima mu je ekran osetljiv na dodir, kojim se vlasnik može služiti kao bilo kojim drugim pametnim telefonom. Maleni prijatelj težak je gotovo 400 grama. Šarp će početi da ga prodaje 2016., ali cena kao i drugi detalji, još su nepoznati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: