Google otkupio domen abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com

Google je otkupio domen naziva abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com, kao deo kampanje stvaranja novog identiteta kompanije.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Četvrtak, 08.10.2015.

17:10

Default images

Sada kada se kompanija zvanično zove Alphabet, plan rukovodstva je da učini sve kako bi i javnost počela da prepoznaje kompaniju pod tim imenom. Ranije se Google, odnosno Alphabet, pohvalio kupovinom domena abc.xyz, ali iz kompanije smatraju kako to nije bilo dovoljno.

"Shvatili smo da u abc.xyz fali nekoliko slova, ali trudimo se da budemo temeljni", rekli su za Business Insider iz američkog tehnološkog giganta.

Domen abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com ranije je bila u privatnom vlasništvu, a procenjuje se da su pređašnji vlasnici od Googlea dobili više stotina hiljada dolara. Stručnjaci smatraju da Google na ovaj način želi da osigura da se drugi tehnološki giganti kao što su Facebook ili Apple ne domognu stranice.

Inače, za sada još uvek neaktivan domen abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com registrovan je 1999. godine, a nikad nije doživeo naročitu popularnost, pretpostavlja se zbog komplikovanog naziva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: