Naočare koje na mozak deluju kao marihuana

Savezi mladih u američkoj državi Indijana proučavaju "naočare marihuane" na društvenim događajima kako bi podučili mlade o negativnim dejstvima droge.

Tehnopolis

Izvor: hr.n1

Sreda, 07.10.2015.

11:52

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Naočare "Fatal Vision" opremljene su zelenim sočivima i navodno simuliraju dejstva marihuane na kognitivne sposobnosti i telesnu koordinaciju.

Inače, naočare izgledaju kao obične zaštitne naočare, ali njihova zelena sočiva uzrokuju iskrivljenu sliku, uzrokuju gubitak telesne koordinacije i usporavaju proces donošenja odluka i reakcija.

Ove "čudotvorne" naočare osmislila je kompanija Innocorp Limited koja radi slične proizvode koji simuliraju dejstva alkohola i drugih droga.

Naočare nisu jeftine. Početna cena im je 975 dolara, a najskuplje koštaju 2.200 dolara. Cilj ovog proizvoda je upoznati mlade sa štetnim posledicama alkohola i droge.

Ipak, neki ih kritikuju. "Ko god je osmislio ove naočare očigledno nikad nije konzumirao marihuanu ili je jednostavno odličan marketinški stručnjak", samo je jedna od kritika, dok neki smatraju da će ove naočare samo dodatno podstaći mlade na konzumiranje marihuane. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: