Hteli - ne hteli, dobijate Windows 10

Američki tehnološki gigant Microsoft će prebacivati svoj nov operativni sistem Windows 10 korisnicima PC-a, iako oni za to nisu uputili zahtev.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 13.09.2015.

10:13

Default images
Beta / Microsoft via AP

To pokazuje koliko je Microsoftu zaista stalo da korisnici starih verzija Windowsa predju na novu.

Dosad je 75 miliona ljudi, korisnika prethodnih verzija Microsoftovog operativnog sitema - sedmice i osmice, besplatno prešlo na Windows 10, tako što su prethodno uputili zahtev za to.

Microsoft učitava fajlove novog sistema na PC-ja korisnika preko Windows Update-a, svoje usluge za ažuriranje Windows komponenti. Prebacivanje će biti urađeno za sve korisnike PC koji su odabrali da primaju automatska ažuriranja od Microsofta.

Microsoft je za The Inquirer potvrdio da je reč o istinitim informacijama.

“Pojedincima koji odaberu da primaju automatsko ažuriranje kroz Windows Update, mi pomažemo da se pripreme za preuzimanje Windows 10 tako što im prebacujemo sve fajlove koji su im potrebni ukoliko odluče da pređu na novi OS”, rekao je predstavnik Microsofta.

Inače, kada je reč o Windows 7 i Windows 8 “pojedinci koji odaberu da primaju automatsko ažuriranje kroz Windows Update” su u suštini svi.

Zato, ako eksplicitno ne odaberete da isključite sva Windows ažuriranja, iza vaših leđa će se odvijati “tiho” preuzimanje.

Ako želite da isključite automatsko ažuriranje, idite na C:\$windows.~BT.

Reč je o skrivenom folderu, pa treba da otvorite File Explorer i odaberete Organize > FolderOptions > View > Show hidden files, folders, and drives.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: