Samsung donosi mnogo dodatnih RAM-a u pametnim telefonima

Samsung Electronics je objavio da prvi u industriji počinje s masovnom proizvodnjom 12-gigabitnih LPDDR4 mobilnih DRAM čipova, zasnovanih na naprednoj 20-nanometarskoj tehnologiji izrade. Time je otvorena mogućnost da će se u skorije vreme u mobilnim uređajima pojaviti i 6GB radne memorije.

Tehnopolis

Izvor: tportal.hr

Petak, 11.09.2015.

11:48

Default images
Foto: Thinkstock

Uređaj koji će integrisati 6GB LPDDR4 radne memorije treba da iskoristi četiri 12-gigabitna DRAM paketa, ali što je još važnije, zauzeti prostor unutar uređaja će biti jednak kao kod postojećih modela s 3GB radne memorije (koji koriste 6Gb čipove).

Uređaji nove generacije s 3GB radne memorije trebat da iskoriste tek dva 12-gigabitna DRAM paketa, što će osloboditi dragoceni prostor u mobilnim uređajima.

Samsung navodi da su novi čipovi više od 30 odsto brži od 8Gb rešenja, uz 20 odsto manju potrošnju.

“Sledeća generacija vrhunskih mobilnih uređaja sa 6GB LPDDR mobilnog DRAM-a će omogućiti potrošačima uživanje u obavljanju više zadataka istovremeno uz maksimalne performanse unutar najnovijih operativnih sistema”, stoji u objavi.

Južnokorejski gigant se sve ozbiljnije bavi mobilnim čipovima i ovim potezom planira da utvrdi svoju značajnu poziciju u tom segmentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: