Acer predstavio računar sastavljen iz blokova

Tajvanska kompjuterska komanija Acer predstavila je modularnu verziju desktop računara, čiji delovi, kao blokovi, mogu lako i brzo da se sastavljaju i menjaju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2015.

12:40

Default images
lingolook/flickr

Računar iz serije Revo build kao osnovnu jedinicu ima kvadrat debljine oko 125 milimetara, koji sadrži procesor i matičnu ploču, dok ostale jedinice, koje se prodaju odvojeno, sadrže hard diskove, priključke za uređaje kao što su slušalice, mikrofon, internet i druge dodatke.

Blokovi, kako ih Acer naziva, spojeni su magnetnim ili električnim pin priključcima, bez suvišnih šrafova i kablova, što pojednostavljuje njihovo sklapanje.

Ideja je da korisnik može da izabere blokove koje želi i da izbegne sve ono što mu ne treba.

Ovi računari koriste platforme bazirane na procesorima Intel Pentium i Celeron i imaju do osam gigabajta RAM memorije, što je ugrađeno u bazu bez mogućnosti dodavanja više memorije sa novim blokovima.

Acer je najavio da će se novi računar naći na evropskom tržištu u oktobru i da će početna cena biti 199 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: