Nextbit Robin, prvi cloud telefon

Nextbit Robin telefon je zaživeo na Kickstarter-u, i neophodna mu je podrška korisnika i ljubitelja mobilnih uređaja kako bi započeo svoju inicijalnu isporuku.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2015.

15:45

Default images

Kompanija je započela zapošljavanje ljudi koji rade za velike proizvođače mobilnih uređaja i namerava da pomoću svog novog uređaja promeni način na koji koristimo smartfone.

Robin će imati 5.2-inčni IPS ekran 1080p rezolucije, i pokretaće ga Snapdragon 808 čipset sa 3 GB RAM memorije. Zadnja kamera će imati 13 MP zajedno sa dual-tone blicom, dok će selfi kamera imati 5 MP.

Što se tiče povezivanja, Robin poseduje USB port C sa funkcijom brzog punjenja Bluetooth 4.0, NFC, Wi-Fi a/b/g/n/ac i LTE. Takođe će imati skener otiska prsta, prednje stereo zvučnike i bateriju od 2,680 mAh. Pored toga, na poleđini Robin telefona se nalaze četiri LED dioda namenjene za notifikacije, koje će obaveštavati korisnika šta se dešava u telefonu.

Ono što čini Robin uređaj zanimljivim nije njegov hardver. Pokretaće najnoviji Android Marshmallow OS koji dolazi sa 32 GB interne memorije koju nije moguće proširiti. Korisnik neće biti ograničen na samo 32 GB uz koliko dolazi telefon, a tu nastupa internet cloud servis. Nextbit-ova verzija Android uređaja uvodi potpuno novi način rukovanja prostorom koji korisnik raspolaže na telefonu.

Ideja je da se sve na operativnim sistemu sve bekapuje na cloud servis (multimedija, aplikacije i podaci). Onog trenutka kada telefon detektuje da korisnik ne upotrebljava neku aplikaciju ili fotografiju, automatski će je obrisati, znajući da se nalazi na cloud-u. Za proces brisanja neće biti neophodna internet konekcija, ali u slučaju da korisnik želi da preuzme nazad fajl, internet konekcija je neophodna.

Svi podaci se regularno bekapuju kada god priključite telefon na punjenje i imate aktivnu Wi-Fi konekciju. Robin dolazi sa dostupnih 100 GB za sve korisnike, ali kompanija da dodatni cloud prostor neće biti naplaćivan, tako da u slučaju da korisnik zauzme više od 100 GB, količina ukupnih GB će biti povećana i neće biti naplaćivano.

Nextbit Robin je od sada dostupan na Kickstarter-u, a prvih 1000 njegovih Kickstarter "pristalica" će ga dobiti po ceni od 299 dolara, dok je njegova regularna Kickstarter cena 349 dolara. Kada bude bio dostupan za retail, cena uređaja će iznositi 399 dolara. Prva serija ovih telefona će biti isporučena tokom januara sledeće godine, dok je sledeća zakazana za februar. Uređaj će biti proizveden od strane kompanije Foxconn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: