Tri loše vesti za one koji se raduju iPhone 6S modelima

Za samo deset dana Apple će predstaviti nove telefone – iPhone 6S i iPhone 6S Plus, a već su procureli detalji koji se korisnicima verovatno neće dopasti.

Tehnopolis

Izvor: Forbes.com

Ponedeljak, 31.08.2015.

11:17

Default images

Pre svega, kineski cnBeta obično prvi lansira pojedinosti o proizvodima koji se čekaju, pa je i ovog puta došao do iPhone 6S Plus pakovanja.

Na prvi pogled, deluje vrlo slično ranijim pakovanjima iPhone telefona, a na osnovu slike na kutiji, može se očekivati da će 6S modeli po prvi put podržavati dinamične pozadine.

Međutim, cnBeta je takođe otkrio da nove baterije imaju slabiji kapacitet:

iPhone 6 – 1810 mAh, iPhone 6 Plus – 2910 mAh

iPhone 6S – 1715 mAh, iPhone 6S Plus – 2750 mAh

Razlika nije velika (5,3 odsto za iPhone 6S i 5,5 odsto za 6S Plus), ali je problem ozbiljan naročito zato što korisnici nisu zadovoljni ni kapacitetom baterije iPhone 6.

Tačno je, međutim, da bi trajanje baterije zbog drugih izmena moglo da bude nesmanjeno, pošto je Apple istakao da će iOS 9 biti mnogo efikasniji od “osmice”.

Zašto firma nije ostavila barem isti kapacitet, kakav su imali i prethodnici, nikom nije jasno, ali to svakako nije jedina loša vest kada je reč o njenim novim modelima.

MacRumors je objavio da je došao do prednje maske iPhone 6S sa očekivanom Force Touch komponentom i potvrdio da je reč o debljem i težem telefonu u odnosu na iPhone 6.

Dobra vest je što je razlika u težini vrlo mala – 49,4 grama prema 51,2 grama – ali Apple je odlučio da smanji ukupnu težinu za pomenuta dva grama tako što je stanjio poleđinu 6S.

Imajući u vidu da je iPhone 6 već stekao reputaciju krhkog telefona, možda je trebalo da se zadrži na većoj gramaži.

Jedina pozitivna strana je to što bi Apple trebalo da za izradu novog modela koristi aluminijum serije 7000, koji je nešto jači, a pošto je i deblji, to može objasniti i zašto je kompanija morala da ugradi manje baterije.

Na posletku, 9to5Mac navodi da je jedan neimenovani izvor potvrdio ranije izveštaje da iPhone 6S i iPhone 6S Plus neće povećavati osnovnu memoriju na 32GB. Zapravo, Apple će se zadržati na istim kapacitetima (16GB, 64GB i 128 GB), a pritom telefon opremiti daleko moćnijom kamerom (4K ‘Ultra HD’ video i 12MP senzori).
apple.com
To znači da će snimljeni video materijali zauzimati dva puta više mesta u telefonu, u odnosu na 1080p kod prethodnih modela, pa bi i samo 25 minuta snimanja potpuno popunilo 14GB, koliko ostane od verzije 16GB, kada se uzme u obzir prostor koji zauzima iOS 9 i ključne aplikacije.

Takođe, fotografije snimljene novom kamerom su 50 odsto “teže” od onih pravljenim “šesticom”, pa je jasno da 16 GB kapaciteta više neće biti dovoljno čak ni najmanje zahtevnim korisnicima.

S druge strane, Apple će vam sigurno bez ustezanja ponuditi dodatno mesto za skladištenje podataka na iCloudu.

Da li će negativne strane nadjačati pozitivne?

Za vlasnike 6 i 6 Plus odgovor je verovatno “da”, ali to ne važi za vlasnike starijih modela.

Jasno je da će mnogima smetati što ovi modeli nisu mnogo odmakli od prethodnika, ali Apple zapravo dizajnira iPhone u okviru dvogodišnjih ciklusa.

Dakle, svakako je da će korisnici iPhone 5, 5S ili 5C, kao i starijih modela biti zadovoljniji onim što će im Apple ponuditi, naročito ako imamo u vidu velika poboljšanja kada je reč o kameri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: