Za manje od mesec dana Windows 10 instaliran 75 miliona puta

Microsoft je danas objavio da je Windows 10 prevazišao 75 miliona instalacija operativnog sistema, za manje od mesec dana od kako je lansiran. Ovako jak rast, koji je na vrhuncu iznosio oko 1500 instalacija u sekundi, je dobar znak za kompaniju iz Redmonda, čiji operativni sistem sada funkcioniše kao servis.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2015.

20:44

Default images

Microsoftova taktika davanja operativnog sistema kao besplatne nedaogradnje korisnicima sa Windows 7 ili 8.1 softverom se izgleda sada isplaćuje. Bazirano na distribciji operativnog sistema do sada, izgleda da su mnogi prihvatili besplatnu ponudu i pre-registrovali se za dobijanje operativnog sistema. Microsoftu je potrebno da operativni sistem bude uspešan, kako bi se developeri podstakli i ohrabrili da razvijaju aplikacije za Windows 10 Store.

Kompanija je ranije istakla da ima za cilj da Windows 10 donese na milijardu uređaja (odnosno da ostvari milijardu instalacija OS-a) u naredne tri godine. Iako se očekuje da će ovakav nivo instaliranja sistema biti sporiji kasnije, za sada se radi o prilično jakom tempu, koji se približava ispunjenju 10 odsto ukupnog cilja. Očekuje se da ćemo početkom septembra saznati i koliko deo tržišta operativnih sistema zauzima Windows 10 nakon mesec dana, kada NetMarketShare objavi svoje analize i statistike desktop operativnih sistema.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: