Nexbit: Veterani Applea i Googlea predstavljaju novi telefon

Nexbit, firma koju vode bivši zaposleni Googlea, Applea, Amazona i HTC-a, planira da predstavi svoj prvi Android smartfon 1. septembra.

Tehnopolis

Izvor: theverge.com

Sreda, 12.08.2015.

10:49

Default images
Foto: Facebook / Nexbit

U intervjuu za CNET predstavnici kompanije rekli su da će uređaj imati cenu između 300 i 400 dolara.

“Vaš telefon će vremenom funkcionisati sve bolje zbog zbog stalnog poboljšanja softvera”, saopšteno je iz kompanije.

Šef tehnološkog odeljenja Majk Čen, nekadašnji član Android tima, kaže da su zaposleni Nexbita usmereni na to da “uređaj prilagode korisniku”. Nije precizirao šta pod tim tačno podrazumeva.

Raniji izveštaji sugerisali su da će Nexbit uključivati specijalan softver koji omogućava korisniku da sačuva aplikaciju u bilo kom obliku i prebacuje je i na druge uređaje.

Kompanija će morati da učini mnogo više od prostog kopiranja postojećih mogućnosti smartfona, kako bi impresionirala kupce na sve konkurentnijem tržištu.

HTC postaje gotovo zanemarljiv, profit Samsunga opada, OnePlus počinje da nudi sve više opcija za sve manje novca, a kineske kompanije poput Huawei, Xiaomi i ZTE postaju sve ravnopravniji u trci za kupce.

Ipak, u ovoj kompaniji kažu da su samouvereni.

“Zamor na tržištu telefona je realan. Zato mi radimo nešto drugačije”, tvrdi izvršni direktor Nexbita Tom Mos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: