"Niko ne koristi SSD za čuvanje podataka"

Stiv Luzo, CEO kompanije Seagate, je tokom kompanijine konferencije za investitore istakao da "niko ne koristi SSD za čuvanje podataka".

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2015.

16:44

Default images

Foto: Sinchen.Lin/ Flickr.com

On je ovu tvrdnju dodatno pojasnio: "Možda samo na margini za zamenu butabilnih diskova... Ili, možda se samo tri odsto SSD-ova u hijerarhiji koristi za skladištenje. Većina korisnika ima flash skladište zbog brze memorije, a ne zbog skladišta".

Da li je Ceo Seagate-a u pravu ili ne, to je u oku posmatrača. Jasno je da SSD-ovi nisu pravo skladišno rešenje za sve korisnike, jer hard diskovi i dalje dominiraju potrošačkim tržištem. Međutim, neke statistike pokazuju da je tržište hard diskova u 2010. godini iznosilo 160-170 miliona jedinica po tromesečju, dok je u 2015. godini ova brojka pala na 110-111 miliona. Jasno je da veći kapaciteti i sve niža cena SSD-ova vuče korisnike ka sve većoj implementaciji i upotrebi samo NAND tehnologije.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: