Brzi prelazak igara u dobrotvorne svrhe

Games Done Quick je poznati projekat koji za cilj ima obezbeđivanje novca za “Doktore bez granica” i to ni manje ni više nego milion dolara. Kako to Games Done Quick postiže?

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.07.2015.

19:40

Default images

Donacijama gledalaca koji su privučeni činjenicom da mogu da prate ni manje ni više nego 160 sati kontinuiranog igranja video igara u kojima znalci pokušavaju da pređu neke od najpopularnijih naslova za što manje vremena.

Događaj je počeo juče igrama Super Mario World 2, Sonic Boom i Snadow The Hedgehog, a nastavio se danas naslovima poput Donkey Kong Country, Crash Bandicoot 5, i Shenmue 2. Trenutno se igra Resident Evil 4, nakon kojeg sledi Silent Hill 2 a na listi se nalazi preko 100 naslova sve do velikog finala u nedelju 2. avgusta kada se događaj zatvara uz Super Mario 64, Super Metroid i Chrono Trigger.

Kako ljudi prelaze igre brzo, pitate se? Ili koriste neke propuste i bagove, ili jednostavno znaju da u pravom trenutku urade određeni potez, skoče, preskoče prepreku, nađu skriveni prolaz i pogađaju pravo u metu. Sve ovo dovodi do nekih zanimljivih situacija u kojima se igre, kojima inače treba 5 do 6 sati “normalnog” igranja, prelaze kroz samo nekoliko minuta, nekada i brže.

Raspored igara možete pogledati ovde, a Twitch stream je na ovom linku.

izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: