Kako radi Windows 10 na 7 godina starom Acer Aspire One računaru?

Windows 10 stiže za nekoliko dana a svi očekuju da radi besprekorno na uređajima koji pokreću Windows 7 i Windows 8.1 operativne sisteme, a Microsoft se bori da sistemski zahtevi budu upravo takvi.

Tehnopolis

Izvor: benchmark.rs

Subota, 25.07.2015.

13:30

Default images
Foto: Screenshot

Kako je napravljeno mnogo izmena u Windowsu 10 kako bi radio na većini uređaja, ipak je potrebno obaviti određene testove kako bi se svi uverili da li je tako.

Softpedia je pokrenula test na sedam godina starom Acer Aspire One računaru baziranom na Intel Atom N450 procesoru koji radi na 1,66 GHz, a ima i 1 GB RAM-a i hard disk od 320 GB. Poručuje se da su rezultati iznenađujuće dobri, a da Windows 10 radi veoma dobro čak i uz zahtevne aplikacije kao što je Photoshop.

Ovo u suštini znači da i računari kao što je Acer Aspire One star sedam godina mogu prilično dobro da rade uz Windows 10, iako treba naglasiti da je do sada radio uz Windows XP i rezoluciju displeja 800x600 piksela.

Izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: