Apple drži 92 posto profita u industriji smartfona

Kako navodi The Wall Street Journal, Apple je uzeo 92 posto kompletnog profita u industriji smartfona u prvom tromesečju ove godine.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.07.2015.

10:20

Default images
Beta / AP Photo/Jeff Chiu

Prošle godine, kompaniji iz Kupertina je pripalo 65 posto svih prihoda u industriji smartfona. Zaista neverovatan podatak, obzirom da u pogledu prodatih jedinica Apple čini petinu svih prodatih telefona globalno.

Koliko je ovo veliki uspeh reći će nam činjenica da trenutno oko 1000 kompanija širom sveta trenutno proizvodi mobilne telefone. Samsung je sledeći iza Apple-a, ali daleko sa svega 15 posto industrijskog profita u prvom tromesečju. Ovim dvema kompanijama je pripalo preko 100 procenata profita, prosto iz razloga što su mnogi proizvođači izgubili novac u ovom biznisu. Prosečna cena jednog iPhone telefona je 660 dolara, dok je prosečna cena Android telefona 185 dolara.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: