Minecon najposećeniji događaj posvećen jednoj video igri

4. i 5. jula u Londonu održan je Minecon 2015 sajam, događaj posvećen svim ljubiteljima Minecrafta, planetarno mega popularne video igre.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2015.

17:55

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Deset hiljada karata prodato je za samo nekoliko časova a isto toliko posetilaca došlo je da isprati novitete povezane sa ovom igrom, čineći Minecon najvećim događajem ovog tipa posvećenom jednoj video igri. Broj posetilaca ima posebnu težinu kada se zna da je cena karte bila ni manje ni više nego 200 dolara (!), pritom najverovatnije probijajući još jedan rekord – za događaj sa najskupljom kartom, posvećen jednoj video igri.

Minecraft, inače izdat 2011 godine trenutno ima preko 100 miliona aktivnih igrača. Igra je kako u svetu tako i kod nas jedan od najpopularnijih naslova i sam po sebi, ali i kao igra koju prate igrači putem YouTube-a, pa tako na primer poznatog youtubera koji komentariše ovu igru DanTDM prati čak 6,9 miliona korisnika.

Izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: