Microsoft boji stvarne predmete u digitalnom obliku

Microsoft Research stoji iza brojnih stvari koje su danas u srcu mnogih gedžeta, poput HoloLensa ili Kinecta, no čak i kada takvi proizvodi ugledaju svetlo dana na tržištu - inženjerske ruke opet pronalaze neke nove primene. Jedna takva je 'semantičko bojenje' stvarnih predmeta u digitalnom obliku

Tehnopolis

Izvor: Tportal

Ponedeljak, 06.07.2015.

11:26

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Demo naziva SemanticPaint omogućuje 3D skeniranje objekata koji okružuju korisnika pomoću Kinect kamere, a dok to nije novo - mogućnost izdvajanja i definisanja pojedinih objekata na prikazu to svakako jeste.

3D scenu računar u početku prepoznaje kao jedan 3D objekt s više površina, no korisnik može tek jednim dodirom definisati pojedine objekte. Štaviše, iz tog procesa računar uči - pa će sve slične ili iste objekte na sceni takođe moći da izdvoji automatikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: