Google vs Oracle: Sud odbacio žalbu

Oracle je 2010. podneo tužbu protiv kompanije Google, objašnjavajući da Googleov operativni sistem Android krši više njegovih patenata

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

08:18

Default images

Vrhovni sud SAD odbacio je žalbu Googlea na presudu da Orange ima pravo na intelektualnu zaštitu svojih aplikacionih programskih interfejsova i na nadoknadu za njihovo korišćenje.

Oracle je 2010. podneo tužbu protiv kompanije Google, objašnjavajući da Googleov operativni sistem Android krši više njegovih patenata

Podnosilac tužbe je naveo i da je Google prekršio autorska prava za 37 programska interfejsa Java u okviru virtuelnog uređaja Dalvik.

Tokom raznih sudskih procesa, Oracle se izborio pred sudom u Vašingtonu za primenu intelektualne zaštite svojih aplikacionih programskih interfejsova (API).

Google je, sa svoje strane, pokušao da poništi tu odluku iznoseći slučaj pred Vrhovni sud SAD koji je poništio žalbu.

To znači da će Oracle moći da komercijalizuje svoje programske interfejse kod Googlea, ali i drugih izdavača koji žele da koriste Java, objavljeno je na portalu pro.clubic.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: