Ako mislite da ovo štedi vašu bateriju na iPhoneu, niste u pravu

Ako koristite iPhone, ovo vam se verovatno već dogodilo: vaš telefon počne da usporava, nakon čega rešite da isključujete jednu po jednu aplikaciju koje rade u pozadini. Možda ste mislili da time produžavate život bateriji i oslobađate memoriju - ali nije tako.

Tehnopolis

Izvor: Net.hr

Ponedeljak, 29.06.2015.

08:18

Default images

Multitasking ekran zapravo samo pokazuje aplikacije koje ste nedavno koristili. Samo ste ih pauzirali do kad ih ponovo otvorite. Ili možete misliti o njima kao o brojnim igrama na ploči (poput šaha, ili čoveče ne ljuti se) koje ste započeli igrati, a onda ih ostavili na policu. Tamo čekaju da ih ponovo pokupite, kada će se igra ponovo nastaviti, ali do tada su uredno spremljene.

Da nastavimo s analogijom: kada zatvorite aplikaciju u multitasking ekranu, vratite igru nazad u kutiju. Drugim rečima, ako ste zatvorili svaku aplikaciju koju ste nedavno koristili, sledeći put kada je otvorite moraćete svaku igru opet izvaditi iz kutije i ponovo složiti sve figure.

Na taj način ćete još i više opteretiti svoj iPhone nego da ste ostavili aplikacije tamo gde su bile.

Suština multitasking ekrana je da na zgodan način brzo vraća aplikacije koje ste nedavno koristili. To može biti naručito korisno ako se aplikacija ‘zaledi’ ili se počne čudno ponašati – možete je ponovo učitati da radi normalno.

Koji je onda najbolji način za produženje života bateriji?

Odete na Settings, General pa na Background App Refresh. Tamo možete da vidite koje se aplikacije obnavljaju u pozadini, pristupaju podacima, i polako troše vašu bateriju.

Jednostavno isključite Background App Refresh ako niste sigurni da vam iPhone neće trajati celo veče. Ili ručno isključite samo one aplikacije za koje mislite da vam nisu potrebne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: