Samsung razvija bateriju dvostruko većeg kapaciteta

Odeljenje za istraživanje kompanije Samsung Electronics, kreiralo je novu tehnologiju koja će smartfonima i tabletima omogućiti da bez punjenja izdrže ceo dan.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 28.06.2015.

11:19

Default images
Ilustracija

Foto: Kārlis Dambrāns/ Flickr.com

Nova tehnologija Samsungu omogućava da kreira silikonski katodni materijal za premaz silikonske površine kristalnim grafenom, tako da se stvara gustina energije koja je gotovo dvostruko veća od postojećih litijum baterija.

Najveći deo razvoja novih materijala za baterije visokog kapaciteta je odrađen u Americi. Istraživačko-razvojni tim kompanije Samsung je uspeo tamo gde niko do sada nije mogao, kreirajući katodni materijal izuzetne gustine koji je veoma otporan, što je dovelo do stvaranja svojevrsnog zaštitnog oklopa oko silikona.

Samsung već neko vreme radi na poboljšavanju kapaciteta baterije, kako bi se izdvojio od konkurencije, a upravo opisana tehnologija bi mogla biti kompanijino rešenje. Licenciranje tehnologije će južnokorejskoj kompaniji omogućiti veliku zaradu. Industrijski izvori navode da će tehnologiji trebati dve do tri godine kako bi bila komercijalizovana.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: