Windows 10 besplatan samo za vlasnike legalnog OS

Vlasnike računara širom sveta obradovala je vest da će nadogradnja na novi Windows 10 biti besplatna, ali, prema najnovijim informacijama, to ipak neće biti slučaj.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 23.06.2015.

11:47

Default images
Beta / AP Photo/Jeff Chiu

Microsoft je najpre odlučio da i onim korisnicima koji nemaju legalan softver Windowsa 7, 8 ili 8.1, ili koriste Windows Insider Preview verziju, omogući besplatno preuzimanje najnovijeg operativnog sistema, ali sudeći prema zvaničnom blogu kompanije došlo je do velikog zaokreta.

Na blogu je sredinom prošle nedelje Gabrijel Aul, jedan od zaposlednih u kompaniji, napisao da će svi korisnici, uključujući i registrovane korisnkei Insider programa dobti orginalnu finalnu verziju programa, dok sada stoji da će vlasnici nelegalnog softvera dobiti samo 'finalnu verziju'.

"Važno je napomenuti da samo oni korisnici koji imaju legalne Windows 7 i 8.1 verzije mogu besplatno da dobiju originalan Windows 10", stoji na blogu kompanije.

Ipak, prema pisanju specijalizovanih portala, to ne znači da će vam u desnom ćošku ekrana stajati informacija da vam operativni sistem nije aktivan. Dodaje se da bi i ova verzija trebalo da ima iste tehničke mogućnosti, a ova informacija najviće će obradovati 'kućne' korisnike PC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: