Jailbreak dolazeće iOS 9 platforme će biti gotovo nemoguć

Apple WWDC konderencija se održava narednog meseca, a na njoj ćemo gotovo sigurno videti narednu generaciju iOS softvera, za koju se očekuje naziv iOS 9.

Tehnopolis

Izvor: benchmark.rs

Nedelja, 24.05.2015.

22:45

Default images

Za ovu verziju iOS-a, Apple će se koncentrisati na poboljšanje sigurnosnih opcija operativnog sistema.

Apple nikada nije bio pobornik jailbreak zajednice, a izgleda da će se ovo najviše osetiti na novom operativnom sistemu.

Pojavljuju se izveštaji, koji ukazuju na to da kompanija iz Kupertina gaji poseban entuzijazam kada je u pitanju tehnologija pod nazivom Rootless. Ova funkcija navodno onemogućava bilo kakav pristup određenim sistemskim fajlovima na iPhone, iPad ili Mac uređajima (Rootless će biti uključen i u OS X 10.11), čak i kada su u pitanju administratori. Manjkavosti i ranjivosti iOS sistema su do sada omogućavale entuzijastima da eksploatišu platformu i jailbreakuju iPhone i iPad uređaje. Rootless će, prema svemu sudeći, ovo u potpunosti onemogućiti.

Ostaje da se vidi kako će sve ovo izgledati u stvarnosti, ukoliko Apple zaista bude predstavio Rootless na WWDC konferenciji narednog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: