Samsung: Tizen je tu da ostane

Tizen je nova platforma u svetu smartfona, a povezivanje sa imenom Samsunga joj daje određenu težinu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.05.2015.

23:27

Default images

Platforma ima svoje kritičare koji poručuju da su iOS, Android i Windows Phone sasvim dovoljni kao izbor operativnih sistema i da nije potreban novi.

Međutim, potpredsednik Samsungovog softverskog centra je poručio da Tizen ne ide nikuda. "Mi se pripremamo za Internet of Things, a Tizen kao operativni sistem će biti jezgro platforme" rekao je on publici na SAS 2015 forumu u Seulu.

Samsungov cilj je da ima sve uređaje povezane na Internet of Things do 2017. godine, a sve uređaje povezane jedan sa drugim do 2020. godine. Internet će biti u centru svega značajnog na mobilnom tržištu, ali ne samo na mobilnim uređajima, već će i kuće, odnosno brojni uređaji u njima biti povezane na internet.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: