Dobrodošli na novi B92.net

Neke novine lakše se vide od drugih, a sve su, rekli bismo, podjednako važne.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 15.05.2015.

16:09

Default images

Na prvi pogled najuočljiviji naravno je dizajn. Izgled sajta velikim delom nastavlja ideje koje smo razvili na našim mobilnim aplikacijama prethodnih godina. Jednostavna estetika sada je deo i našeg web iskustva, što je smer u kom ćemo se dalje kretati. Pokušali smo izbeći da izgled sam sebi bude svrha, te da promena bude što manje stresna.

Ova, inače peta verzija sajta B92, postavlja temelje praksi koju ćemo probati da sprovedemo u budućnosti. Umesto velikih promena između kojih prolazi puno vremena, pokušaćemo da pravimo manje promene koje neće dugo čekati jedna na drugu. Drugim rečima, menjaćemo manje, ali češće. Na taj način bolje ćemo komunicirati planove i promene, ali i biti feksibilniji da nešto promenimo ili prilagodimo onome što dobijemo od vas kao povratne informacije.

Kada je upotrebljivost u pitanju, fokusirali smo se na dve stvari: pronalaženje i konzumiranje sadržaja. Tako su sada agregacione strane (naslovna sajta, naslovne sekcija, liste vesti) bogatije sadržajem koji se lakše uočava i nalazi, dok su strane na kojima čitate ili gledate sadržaj "rasterećenije", sa više relevantnih članaka koje možete otvoriti odmah sa njih.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, sajt B92 sada je responsive. To znači da će se sajt sada prilagoditi gotovom svakom ekranu na kom ga otvorite, od telefona, preko tableta, do računara. Sav sadržaj je tu, samo će se rasporediti u skladu sa uređajem na kom se nalazi.

Responsive B92.net ujedno objedinjuje ponudu našeg sadržaja na mobilnim platformama ka kojima smo pionirski krenuli sada već davne 2003. godine (B92 WAP, mada je još pre toga postojala podrška za PalmOS) postavljajući standarde kada je usvajanje novih platformi u pitanju.

To znači i veću slobodu izbora, bilo da imate Android, iPhone, iPad ili Windows Phone, B92 sada možete pratiti preko aplikacija za sve ove platforme, ali i preko sajta koji će se prilagoditi vašem uređaju i ponuditi vam potpun ugođaj. Isto važi i za vaš računar ili tablet koji pogoni Windows 8. Na kraju, bilo koji noviji internet pretraživač biće dovoljan, uključujući Internet Explorer 9 ili noviji.

Uz zahvalnost što ste tu, pažljivo slušamo u potrazi za povratnim informacijama koje će nam pomoći da B92.net bude još bolji za sve nas.

U ime web tima B92, sve najbolje,
Ivan Jelić
Tehnički direktor B92.net

PS - dragi Radio B92, srećan rođendan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

256 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: