Kome su potrebni tableti?

Prodaja tableta u svetu ne prestaje da opada, ali zato napreduje prodaja prenosivih računara koji se mogu transformisati u tablete.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

16:49

Default images
Ilustracija (Foto: Beta / AP Photo/Dita Alangkara)

Prema najnovijim podacima istraživačkog kabineta IDC, prodaja tableta opala je u drugom tromesečju za redom, preneto je na veb portalu itespresso.fr.

Nakon pada prodaje u četvrtom tromesečju 2014. godine za 3,2 odsto u odnosu na isti period lane, u prvom tromesečju 2015. godine zabeležen je pad od 5,9 odsto, sa samo 47,1 milion prodatih tableta.

Apple je i dalje lider na tom tržištu, s udelom od 26,8 odsto, ali je zabeležio pad prodaje za 22,9 odsto za godinu dana. Samsung se dobro "izvukao", s udelom od 19,1 odsto, ali je i on zabeležio pad prodaje za 16,5 odsto.

Nakon Samsunga, među prvom "petorkom", nalazi se i Lenovo (udeo od 5,3 odsto i rast prodaje od 23 odsto), i na kraju Asus i LG. Tržište tableta, dakle, dolazi brzo u fazu zasićenja i obnavlja se u slabijem ritmu od smartfona, što kratkoročno ograničava njegove razvojne prespektive, objavljeno je na portalu silicon.fr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: