Na Facebooku uskoro sadržaji sa drugih sajtova

Facebook bi uskoro mogao postati domaćin člancima i video fajlovima sa sajtova Buzzfeed, National Geographic i The New York Times. Kako navodi The Wall Street Journal, tako nešto bi se moglo desiti već do kraja ovog meseca.

Tehnopolis

Izvor: benchmark.rs

Ponedeljak, 04.05.2015.

13:10

Default images

Nova funkcija je nazvana "Instant Articles", a društvena mreža radi na njoj još od marta. Facebook prema poslednjim izveštajima nudi specijalni oglasni model organizacijama koji bi maksimizovao njihov potencijal zarade kako bi ih privukli da se prijave. Jedan od modela koji se predlaže bi čak omogućio izdavačima da zadrže svih 100 posto zarade od oglasa koji sami prodaju, kao i 70 posto od prihoda koje Facebook proda za njih.

Izveštaj poručuje da Facebook-u ne smeta da ne zaradi baš ništa od ovog sporazuma, jer ovaj projekat i nije osmišljen kako bi zaradio novac kompaniji. Ovo je u stvari više taktika da se ljudi privuku da ostanu što je moguće više vremena na društvenoj mreži.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: