Satja Nadela smatra da je Cortana naredna velika stvar

Microsoft želi da ljudi budu uzbuđeni zbog onoga što Windows 10 kasnije ove godine donosi na PC, smartfone i druge uređaje.

Tehnopolis

Izvor: benchmark.rs

Utorak, 28.04.2015.

17:04

Default images

Međutim, izgleda da je Satja Nadela, CEO Microsofta, posebno ushićen zbog Cortana virtuelnog asistenta koji je trenutno dostupan na smartfonima. Cortana je sposobna da pretražuje Internet, pronalazi sadržaj na računaru, podseća korisnika na događaje i datume u kalendaru i služi kao ultimativni personalni asistent.

Ukoliko se pravilno koristi, Microsoft se nada da će Cortana postati često korišćena alatka, koja će interakciju u operativnom sistemu činiti još lakšom.

"Cortana, to je verovatno stvar koja će promeniti personalnu produktivnost, posebno na Windows 10 platformi, u Start meniju i kao sastavni deo browsera. Smatram da će ovo u potpunosti promeniti ono što softver za personalnu produktivnost označava na dnevnoj bazi", istakao je nedavno Nadela.

Podsetite se kako Cortana radi na Windows 10 platformi:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: