Google ulazi na tržište mobilnih operatera

Veb gigant Google pokrenuo je u SAD novu ponudu mobilne telefonije Project Fi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 23.04.2015.

14:43

Default images
Beta / AP Photo/Virginia Mayo

U okviru te ponude, 100 odsto wi-fi, fakturisaće se samo pretplatnikovo korišćenje mobilnih podataka. Njome će biti ponuđeno korisniku da plaća samo podatke koje je efektivno koristio na mreži, surfujući ili telefonirajući.

Ta nova usluga je ograničena na smartfon Nexus 6, koga komercijalizuje Motorola (vlasništvo Lenova). Za Google to znači uvođenje konkurentnije ponude u SAD gde cena wi-fi ponude iznosi u proseku oko 100 dolara mesečno.

Usluga neće koristiti sopstvenu bežičnu mrežu, već će se oslanjati na mreže svoja dva partnera, operatera Sprint i T-Mobile. Postajući tako operater virtuelne mobilne mreže, Google će konkurisati akterima na tom tržištu kao što je Republic Wireless i privlačiti klijente nezadovoljne ponudama klasičnih operatera.

Usluga će, kako je danas objavljeno na veb portalu SEEbiz, koštati 20 dolara mesečno, plus 10 dolara po gigabajtu preuzetih podataka, a kupcima će biti vraćan novac za neiskorišćeno preuzimanje podataka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: