Huawei P8 izaziva Galaxy S6 i iPhone 6

Huawei je na tržište izbacio telefon P8, kojim ciljaju na milionene korisnika. Njih žele privući performansima, dizajnom i kamerom s nizom atraktivnih funkcija.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 16.04.2015.

10:25

Default images
YouTube Printscreen

Huawei je u ponedeljak u Londonu predstavio svoj novi adut P8, koji je sada izgubio i oznaku Ascend. Novi telefon kojim Huawei nastavlja grabiti prema vrhu odlikuje se premium dizajnom i aluminijskim kućištem, a iz kineske kompanije kažu da bi detalji u dizajnu trebalo podsetiti na stranice i korice tradicionalnih knjiga.

U uređaju tankom 6,4 milimetara su mesta za dve SIM kartice, a telefon radi i na 4G mreži pa ga pokreće novi Kirin 930 64-bitni procesor s osam jezgara, za koji kažu da u saradnji s baterijom od 2600 mAh donosi 20 odsto bolje performanse od uređaja slične baterije. P8 takođ i donosi bolja prilagođenja u radu u glasnom okruženju ili na vetru.

Puno pažnje posvetili su kameri koja prednje fotografije snima u rezoluciji od 13 megapiksela, a za koju kažu da ima najbolju optičku stabilizaciju slike u industriji koja bi trebala osigurati uvek oštre slike. Navode i RGBW senzor koji povećava osvetljenost za 32 odsto pri visokom kontrastu i smanjuje je za 78 odsto u uslovima slabog svetla. Ugradili su i posebne režime fotografisanja koji bi trebalo da osiguraju odlične noćne fotografije, a tu je i opcija za kontrolisanje i snimanje videa s više povezanih Androida.

Uređaj će moći da se kupi u srebrnoj, zlatnoj, crnoj i sivoj boji. U Huaweiju navode i da postoji verzija s e-ink ekranom na pozadini, pa se njegov zadnji dio pretvara u eBook. Standardna verzija koštaće 499, a premium 599 evra.

Uz obični P8, Huawei je predstavio i njegovu P8max verziju, koja bi se zbog dimenzija ekrana od 6,8 inča komotno mogla nazvati tabletom. Takođe dolazi s 1080p ekranom, ali i Dual SIM podrškom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: