I Galaxy S6 Edge se savija u džepu (VIDEO)

iPhone 6 nije jedini telefon koji se savija pod pritiskom.

Tehnopolis

Izvor: cnn.com

Ponedeljak, 06.04.2015.

14:08

Default images
Foto: YouTube Printscreen

Novi Galaxy S6 Edge može trajno da se deformiše pod pritiskom od 50 kilograma, što znači da biste lako mogli da ostanete bez telefona, ukoliko ga kojim slučajem zaboravite u zadnjem džepu pantalona.

Test je radila osiguravajuća kuća Square Trade Labs i utvrdila da se iPhone 6 i Galaxy S6 Edge savijaju pod istim opterećenjem.

Međutim, Appleov telefon je nešto izdržljiviji u pogledu funkcionisanja posle oštećenja. Za potpuni prestanak rada potrebno je staviti ga pod teret od 81 kilograma, dok Samsung ne trpi više od 68.

“Pošto proizvođači teže većim ekranima na tanjim uređajima, oni se lakše savijaju i pucaju”, kaže Džesika Hofman iz Square Trade.

Kako bi testirali “tačku pucanja” ovih telefona, stručnjaci su koristili robota “BendBota” koji simulira šta se dešava s telefonom, u slučaju da korisnik zaboravi uređaj u zadnjem džepu pantalona, a zatim iznenada sedne.

Zanimljivoj je da se novi HTC M9 teže savija, ali lakše trajno kvari usled takvih oštećenja. Ovaj telefon je počeo da se deformiše, tek kad je podvrgnut težini od 55 kilograma. Međutim, pošto se dugme “uvuklo” u telefon, uređaj je na kraju bio neupotrebljiv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: