BlackBerry konačno posluje u plusu

Finansijski rezultati kompanije BlackBerry, pokazuju da je kompanija uspela da završi četvrto tromesečje sa profitom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2015.

11:55

Default images
Beta / AP Photo/The Canadian Press, Chris Young

Za period od tri meseca, koji se završava 28. februara, BlackBerry je podneo izveštaj o neto profitu od 28 miliona dolara, dok godinu dana ranije situacija kompanije nije bila ružičasta, jer je ostvaren gubitak od 148 miliona dolara.

Dok su mnogi analitičari predvideli prihod od oko 790 miliona dolara, BlackBerry je prijavio nešto niži prihod, od 660 miliona. Softversko odeljenje kompanije igra glavnu ulogu u ostvarenju prihoda, jer je ovaj sektor generisao 67 miliona u poređenju sa četvrtim tromesečjem 2013. godine.

Ovo je dobar pokazatelj da bi se napori BlackBerrija da pomeri model zarade sa hardvera na softverski bazirane proizvode, mogao pozitivno odraziti na kompaniju. BlackBerry konačno može da se pohvali pozitivniim novčanim tokom od 76 miliona dolara, ali i da se nada da su finansijski problemi kompanija konačno prošli.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: