Robot Meccanoid oponaša glas i pokrete

Kompanija Meccano je poznata po svojim igračkama koje pravi pomoću metala i pričvršćuje ih šrafovima. Sada se zaposlenici fokusiraju na dva nova "personalna robotska prijatelja" Meccanoida, koje kupci mogu sami sklopiti nakon kupovine potrebnih delova.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2015.

20:46

Default images
YouTube Printscreen

Veći robot Meccanoid, koji nosi oznaku G15 KS, visok je 121 cm, pokreću ga dva motora, a ima mogućnost oponašanja glasa i pokreta.

Vlasnici mogu spojiti smartphone s robotom putem Bluetootha. Robot koristi programski jezik za "Naučene inteligentne pokrete". Iako se ne radi o vrhunskoj veštačkoj inteligenciji, Meccanoidi su zabavni za igru. Korisnici mogu upravljati robotom putem aplikacije koja poseduje kontrolnu dugmad.

Iako se čini komplikovanim, robot je veoma jednostavan, tako da ga mogu koristiti i deca. Alat koji je potreban za njegovo sastavljanje su ključ i šrafciger.

Moguće je kupiti i druge oblike robota kao što su T Rex ili tenk.

Postoji i manji i jeftiniji robot koji ima većinu istih funkcija.

Roboti su namenjeni deci od 10 ili više godina. Veći model košta 399, a manji 179 dolara. Prodaja počinje na jesen.

Izvor: klix.ba

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: