Windows 10 donosi duboku integraciju sa cloud skladištenjem

Windows 10 će biti objavljen u drugoj polovini godine sa brojnim novitetima i promenama, uključujući i ono što bi trebalo da bude ažuriranje koje će načiniti OneDrive mnogo važnijom funkcijom operativnog sistema.

Tehnopolis

Izvor: benchmark.rs

Sreda, 25.03.2015.

11:12

Default images
YouTube Printscreen

Naime, Microsoft radi na tome da učini svoj cloud servis duboko integrisanom alatkom u Windowsu 10, pa kompanija planira da zameni samostalnu OneDrive aplikaciju sa ugrađenom funkcijom koja će obezbediti korisnicima dodatnu funkcionalnost.

Iako će OneDrive aplikacija ostati dostupna u prodavnici aplikacija ili na starijim verzijama Windowsa koje će se i dalje koristiti, Windows 10 će biti jedina verzija operativnog sistema koja će ponuditi takve cloud mogućnosti za dodatno skladištenje, kao i opcije bekapovanja.

U ovom trenutku, OneDrive je već integrisan u Windows kako bi omogućio korisnicima brz pristup fajlovima uskladištenim u cloudu, ali nam već Windows 10 Technical Preview donosi brojne promene u tom pogledu. Na primer, postojeća verzija zahteva od korisnika da sinhronizuje foldere kojima želi da pristupi u File Exploreru.

Windows 10 je još uvek u fazi razvoja pa se do finalne verzije očekuju brojne promene na OneDrive servisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: