Samsung predstavio novu seriju zakrivljenih monitora

Kompanija Samsung predstavila je novu seriju zakrivljenih monitora uvođenjem pet novih modela na čelu sa SE790C od 29 inča, SE590C od 31.5 inča i SE591C od 27 inča. U novoj seriji se nalazi i model SE510C u dimenzijama od 23.5 i 27 inča.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 25.03.2015.

08:30

Default images
SE790C

Novi zakrivljeni monitori poseduju tehnologiju Vertical Alignment (VA), za koju kompanija tvrdi da odgovara prirodnoj zakrivljenosti ljudskog oka.

„Ova godina će biti godina zakrivljenog monitora jer se sve više korisnika i kompanija okreće zakrivljenim displejima kako bi se postiglo što udobnije iskustvo gledanja“, naglasio je Seog-Gi Kim, stariji potpredsednik poslovne jedinice za vizuelni displej u kompaniji Samsung Electronics.

„Eye Saver Mode“ nudi tehnologiju smanjenog plavog svetla i pomaže da se umanji štetno dejstvo na vid korisnika naročito tokom korišćenja monitora u dužim vremenskim intervalima. Uz to, funkcija monitora „Flicker Free“ za eliminaciju treperenja štiti oči korisnika od stalnog napora zbog treperenja koje može da se javi kod standardnih monitora.

Monitori imaju odnos statičkog kontrasta od 5000:1 za SE590C do 3000:1 za standardnije modele i osvetljenost do 350 cd/m2 kod SE590C i SE591C.

„Gejmerski“ način rada detektuje promene u scenama korigujući zamućene slike, pojačava kolorit i prilagođava kontrast za bolju vidljivost akcije u igrici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: