Novi uTorrent koristi vaš procesor za rudarenje Bitcoina

Ukoliko ste nedavno instalirali ili ažurirali uTorrent na vašem računaru, postoji šansa da ste pokupili i jednog neželjnog putnika - Bitcoin rudara nazvanog Epic Scale.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 07.03.2015.

15:37

Default images

Ukoliko ne obratite pažnju, ovo parče koda može nehotice da vam se instalira uz najnoviju verziju uTorrenta (3.4.2). Ono će potom da koristi vaš računar kao deo Bitcoin farme (Litecoin da budemo precizni), kako bi generisao prihod za treću stranu.

Korisnici su obavestili sve o ovoj situaciji na uTorrent forumu, a ubrzo je čitava stvar potvrđena i od menadžera za podršku. Jednom kada se instalira, ovaj program će početi da koristi vaš procesor, usporava vam računar i izaziva da se troši više snage.

Osoba za podršku je opisala Epic Scale kao "lak za uninstall" ali korisnici tvrde drugačije. Pojedini tvrde da im se uopšte ne pojavljuje u "Programs and Features" listi u Windowsu.

U svom saopštenju za The Verge, uTorrent-ova matična kompanija BitTorrent je potvrdila da se ovaj program nalazi u paketu, ali oni tvrde da se instalacija ne događa bez pristanka korisnika. Oni u stvari poručuju da "nema tihe instalacije" i da su korisnici prihvatili da instaliraju ovaj program, ali ne negiraju da on koristi vaš procesor kako bi trećoj strani rudario Bitcoine.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: