Nakon telefona i tableta, Microsoft se okreće i nosivim uređajima

Microsoft je kompanija koja želi da bude prisutna na što više tržišta, želeći svoj udeo na svim važnim oblastima tehnologije danas.

Tehnopolis

Izvor: benchmark.rs

Četvrtak, 05.03.2015.

20:10

Default images
Foto: Beta/AP

Poslovanje sa nosivim uređajima se sada proširuje zahvaljujući novim uređajima koje su objavile mnoge kompanija širom sveta, i to je tržište na kome Microsoft veruje da ima svoje mesto.

Takođe, to je upravo ono što se ova kompanija nada da će postići sa Windowsom 10, jer Microsoft već gleda ka ovom konkretnom delu industrije u kome bi mogla imati korist od podrške svog novog operativnog sistema.

Windows 10 je dizajniran od početka da radi i sa malim i velikim ekranima, pa bi nosivi uređaji takođe mogli da budu bazirani na ovom operativnom sistemu kada on izađe.

U svom obraćanju na Svetskom mobilnom kongresu direktor Windows Phonea Greg Salivan je potvrdio da ovo zaista jeste plan, naglašavajući da su nosivi uređaji i Internet of Things dve oblasti ka kojima kompanija gleda kada je u pitanju novi operativni sistem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: