Windows 10 će imati podršku za skeniranje otiska prsta

Qualcomm je na Svetskom mobilnom kongresu u Barseloni najavio dodavanje nove bezbednosne tehnologije u svoj portfolio koja će omogućiti da fingerprint skeneri rade sa raznim procesorima, a tu ukljulujemo nove Snapdragon 810 i Snapdragon 425 čipsete, kao i modele iz postojećih Snapdragon 400, 600 i 800 serija procesora.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2015.

20:51

Default images
Ilustracija, Foto: YT

Kao rezultat ovoga, Microsoft-ovi Windows Phone uređaji koji su bazirani na Snapdragon procesorima bi mogli dobiti podršku za fingerprint skeniranje u Windowsu 10, jer Microsoft već implementira ove tehnologije u svoj operativni sistem koje bi mogle lozinke da ostave u prošlosti.

U osnovi, Qualcomm-ova nova tehnologija će omogućiti korisnicima Windows Phone uređaja da zaključaju svoje uređaje, ali pored toga i brojne druge servise kao što je usluga mobilnog plaćanja uz fingerprint zaštitu što je mnogo bezbednije nego sistem lozinki.

Qualcomm kaže da će uz novu Snapdragon Sense ID 3D Fingerprint opciju, uređaji napravljeni od plastike, stakla, aluminijuma, kristala safira i nerđajućeg čelika, moći da implementiraju ovu poboljšanju funkciju bezbednosti.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: