Samsung Galaxy S6 je stigao

Kompanija Samsung još davno je svojoj novoj uzdanici Samsung Galaxy S6 telefonu dala kodno ime Project Zero. Ovo nam je jasno ukazivalo na to da nas kod novog Galaxy S modela očekuju brojne promene, a da li je u tome korejska kompanija i uspela pogledajte sami.Galaxy S6 je danas zvanično predstavljen u Barseloni.

Tehnopolis

Izvor: benchmark.rs

Nedelja, 01.03.2015.

19:49

Default images

Mnogo informacija o ovom telefonu je već procurelo ovih dana, ali je Samsung ipak uspeo dosta toga da sačuva u tajnosti. Odmah ćemo reći da Samsung nije predstavio jedan već dva telefona, pa smo pored Galaxy S6 modela videli i Galaxy S6 Edge.
Ovog puta, Samsung je konačno odlučio da posluša svoje kupce, pa novi telefon stiže u metalnom kućištu, koje je (malo neočekivano) u sendviču između dva komada Gorilla Glass 4 stakla. To znači da će se otisci prstiju verovatno veoma lako videti, ali zahvaljujući tome telefon neće klizati i odaje veoma izražen "premium" osećaj u ruci.
Samsung Galaxy S6 se odlikuje 5,1-inčnim Super AMOLED ekranom Quad HD rezolucije (1440 x 2560 piksela) što rezultuje sa sjajnih 577 ppi. Glasine da Samsung neće koristiti Snapdragon 810 procesor već svoj Exynos model su bile tačne. Izrađen u 14 nm procesu, ovo je 64-bitni čip sa osam jezgara (četiri Cortex-A57 koja rade na 2,1 GHz i četiri Cortex-A53 koja rade na 1,5 GHz), a Exynos 7420 koristi Mali-T760 GPU uz 3GB LPDDR4 RAM memorije. Telefon će imati izbor između 32GB / 64GB / 128GB interne memorije proširive slotom za microSD kartice, a za skladištenje se koristi novi UFS 2.0. Što se tiče opcija za povezivanje, tu su LTE Cat.6, Wi-Fi ac, Bluetooth 4.1, NFC, GPS uz GLONASS i Beidou, IR blaster i FM radio, a telefon ima bateriju od 2550 mAh. Samsung Galaxy S6 dolazi sa novim ISOCELL senzorom kamere od 16MP, a treba istaći i da kamera ima optičku stabilizaciju slike, LED blic, autofokus i 4K video snimanje. Prednja kamera je od 5 megapiksela. Telefon dolazi uz Android 5.0 Lollipop operativni sistem, kompanijin TouchWiz UI korisnički interfejs kao i Material design.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

216 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: