Google sa operaterima promoviše Google Wallet

Google se udružio sa više velikih američkih operatera mobilne telefonije koji od nedavno pokušavaju da blokiraju Apple na tržištu mobilnih plaćanja, da bi preinstalirao svoju aplikaciju za elektronska plaćanja u kombinovanim mobilnim telefonima.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: Tanjug

Sreda, 25.02.2015.

09:52

Default images
Beta/AP

Operateri Verizon Wireless, AT&T i T-Mobile USA integrisaće tokom godine aplikaciju za elektronska plaćanja Google Wallet u smartfone koji funkcionišu pod Googleovim operativnim sistemom Android, a u prodaji u SAD, naveo je Google na svom blogu, a preneo Rojters.

Google je dodao i da je kupio tehnologije kompanije Softcard, aplikaciju za mobilna plaćanja koju je napravilo više operatera mobilne telefonije pre nekoliko godina.

Google Wallet skladišti informacije sa kreditnih i debitnih kartica i omogućava klijentu da plaća kupovine povezujući svoj smartfon sa posebno opremljenim uređajem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: