Motorola: Pazite se veliki, pašćete kao Nokia

Prvi čovek kompanije Motorola Rik Osterloh prilično hrabro je izjavio da bi Samsung mogao biti sledeći gigant na tržištu telefona koji će posrnuti.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 08.02.2015.

14:50

Default images
Foto: Beta, AP

Osterloh je rekao da bi Samsung mogla da zadesi slična sudbina kao i nekadašnje lidere Siemens, Blackberry i Nokiju.

"Svakih sedam godina, onaj koji je bio na vrhu nestane. Samsung bi mogao da bude sledeći", rekao je Osterloh za magazin "Forbs".

On je rekao da trenutno prolazimo kroz "period fascinantnih promena".

"Ljudi sada shvataju da ne moraju da plate 600 dolara za vrhunski telefon i vrhunske performanse. Mi smo mnogo povoljnija alternativa premijum brendovima . Veoma smo samouvereni", rekao je Osterloh.

Njegove reči nisu bez pokrića, a glavno pokriće se zove Moto G - uređaj koji po pristupačnoj ceni ume da prkosi mnogim flagship uređajima današnjice. Na drugoj strani, argument Motorole je i to što preko svog novog vlasnika, kompanije Lenovo, ima lakši upliv na kinesko tržište.

"Ne možete biti veliki igrač, ako niste veliki u Kini. Mi možemo da koristimo poziciju Lenova u Kini i to je neverovatna prilika", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: