Besplatni Windows 10 je samo za korisnike, ne i za kompanije

Microsoft je tokom svog događaja 21. januara najavio da će Windows 10 biti ponuđen kao besplatna nadogradnja za računare koji pokreću Windows 7 ili Windows 8.1. Ipak, ispostavilo se da ovaj promo period ne pokriva sve verzije ovih operativnih sistema.

Tehnopolis

Izvor: benchmark.rs

Subota, 31.01.2015.

20:25

Default images

U upisu na blogu u kome se iznose detalji o promenama koje Windows 10 donosi kompanijama, Microsoft otkriva da kompanije neće dobiti novi operativni sistem beplatno, jer je tako nešto predviđeno samo za privatne korisnike.

"Windows 7 Enterprise i Windows 8/8.1 Enterprise nisu uključeni u pogledu besplatne Windows 10 nadogradnje" poručio je Microsoft ali nije dao konkretne detalje o tome koliko će kompanije morati da plate za novi operativni sistem. Korisnici će sa druge strane, dobiti šansu da nadograde sistem na Windows 10 u toku prve godine od objave potpuno besplatno, a to se naravno odnosi na računare koji pokreću Windows 7 i Windows 8.1 operativne sisteme.

Mnogi su verovali da će im nakon godinu dana biti naplaćeno korišćenje Windowsa 10, ali je Microsoft tako nešto demantovao.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: