Kim Dotkom: MegaChat će "ubiti" Skype

Kim Dotkom pokrenuo je beta verziju kriptovanog čet servisa pod nazivom MegaChat koji je najavljivan kao “ubica Skypea”.

Tehnopolis

Izvor: Mashable

Nedelja, 25.01.2015.

09:59

Default images
Beta / AP Photo/New Zealand Herald, Mark Mitchell

Dotkom, internet preduzetnik i osnivač sajta Megaupload, tvitovao je u sredu o svom servisu koji će obezbeđivati video pozive, dok će u kasnijim verzijama nuditi i tekstualni čet i video konferencije.

Dotkomov trenutni servis za deljenje podataka Mega ne zahteva instalaciju dodatnog softvera i pozive upućuje putem pretraživača, iako Mega nudi Chrome i Firefox ekstenzije kako bi se “skratilo vreme uključivanja” i “ojačala bezbednost”.

Mega navodi da su takvi servisi daleko bezbedniji i da će “ubiti” Skype.

Međutim, kredibilitet Dotkoma i Mega je odavno doveden u pitanje, budući da su sa servisa ukradene šifre korisnika nedugo posle njegovog predstavljanja 2013.

Međutim, Dotkom tvrdi da su takvi problemi prošli i da nudi novac svakom ko pronađe nedostatke u postojećem servisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: