Deset najnovijih i dolazećih telefona i tableta sa 4GB RAM-a

Od trenutka predstavljanja 64-bitnih ARM mobilnih čipova od strane Intela, Qualcomma i MediaTeka, 4GB RAM-a je postala karakteristika koja se izdvaja u evoluciji flagship uređaja. I zaista, Android i Windows smartfoni i tableti sa 4GB RAM-a su već tu, doduše u limitiranim količinama.

Tehnopolis

Izvor: benchmark.rs

Subota, 24.01.2015.

09:42

Default images

Iako je tehnologija tu, smartfon proizvođači nisu u žurbi da naprave potpuni prelazak na 4GB RAM-a. Realno gledano, ukoliko niste baš specifičan korisnik (istraživač ili programer koji zahteva svu snagu koju nude telefoni i tableti), nema mnogo toga za šta biste mogli iskoristiti 4GB RAM-a na Androidu, što ne možete da učinite i sa 3GB, pa čak i 2GB. Čak i Apple još uvek uspeva da prođe sa 1GB RAM-a na svojim uređajima.

Najnovije glasine ukazuju na to da će proizvođači kao što su Samsung, LG, HTC i Sony držati svoje dolazeće flagship modele na 3GB RAM-a, sa mogućnošću dodavanja 4GB ojačanih verzija istih uređaja.

Evo liste 10 već predstavljenih, novih i dolazećih 4GB RAM telefona i tableta:

1. Oppo Find 9

2. Xiaomi Mi Note Pro

3. ASUS ZenFone 2

4. Samsung Galaxy S6 Edge

5. Sony Xperia Z4

6. Motorola DROID fablet

7. Huawei D8

8. Fuhu džinovski tableti

9. Google Project Tango developer tablet

10. Lenovo ThinkPad 10 tablet

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: