"Internet će biti kao voda i vazduh"

Internet će uskoro toliko ući u svaku poru našeg života da će na kraju postati neprimetan, izjavio je izvršni direktor američke tehnološke kompanije Gugl, Erik Šmit, na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 23.01.2015.

10:25

Default images
Foto: Beta, AP

Šmit je na pitanje o evoluciji interneta rekao: "Odgovoriću vrlo jednostavno, internet će postati nevidljiv".

"U jednom trenutku će svuda oko vas biti toliko senzora i uređaja da više nećete osećati njihovo prisustvo. Oni će stalno biti prisutni", rekao je Šmit na zajedničkom panelu sa šefovima Fejsbuka, Majkrosofta i Vodafona, koji su pokušali da ublaže strahovanja da će brz tempo tehnološkog napretka uništiti radna mesta.

"Zamislite da ulazite u sobu i započinjete interakciju sa svim stvarima koje se u njoj nalaze. Visoko personalizovani, visoko interaktivni i izuzetno interesan svet se pomalja", naveo je direktor Gugla, prenosi agencija Frans pres.

Prvi čovek kompaniej Vodafon se složio sa Šmitovim ocenama i uporedio budućnost interneta sa "nečim što je slično vodi i kiseoniku u ultra-povezanom svetu".

Direktorka zadužena za poslovanja Fejsbuka, Šeril Sandberg, predočila je da su svi su zabrinuti za radna mesta.

"Sa toliko promena u tehnološkom svetu, transformacija se događa brže nego ikada pre. Tehnološki sektor, međutim, stvara radna mesta ne samo u tehnološkom prostoru već i izvan njega", navela je Sandberg.

Direktor Gugla Šmit je, takođe, ukazao na statističke podatke prema kojima je svaki tehnološki posao otvorio između pet do sedam radnih mesta u različitim oblastima ekonomije.

"Ako postoji jedinstveno digitalno tržište u Evropi, 400 miliona novih i važnih radnih mesta biće stvoreno u Evropi koja se bori sa tvrdoglavo visokim nivoom nezaposlenosti", zaključio je Šmit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: