Kim Dotkom zaustavio napade na PSN i Xbox Live

Dok su se Sony i Microsoft bezuspešno borili da osposobe njihove servise na gejming platformama za vreme božića, Kim Dotkom je to uradio sam - svojeručno.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: Tanjug

Subota, 27.12.2014.

14:26

Default images

Reč je o DDoS napadima za koje je odgovornost preuzela hakerska grupa Lizard Squad. Postavlja se pitanje kako je jedna osoba rešila ove velike probleme koji su imali milioni gejmera?

Prvo moramo da objasnimo da je Kim Dotkom osnivač sada zatvorenog hosting servisa, Megaupload. A dok je čekao suđenje, on je pokrenuo novi servis nazvan Mega.

Zahvaljujući tome što ima Mega servis, Kim Dotkom je poslao Lizard Squadu ultimatum: oni će dobiti Pro1 godišnji Mega vaučer sa 500 GB skladišnog prostora, ali moraju da ostave Xbox Live i PlayStation Network na miru.

Dok god budu poštovali sporazum, njihovi poklonjeni Mega nalozi će biti pretvoreni u doživotne naloge. Lizard Squad je potom priznao da je Kim Dotkom razlog zašto su prekinuli napade.

Izvor: Benchmark.rs / Neowin

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: