Petnaestogodišnjak otvorio firmu za razvoj aplikacija

Sa 12 godina Džordan Kejsi je kreirao igru koja je stekla popularnost na Apple iTunes Storeu, a sada je petnaestogodišnji šef sopstvene firme - Casey Games.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Subota, 27.12.2014.

08:45

Default images

Kejsi je razvio interes za igrice kada je imao tek 9 godina misleći da će to biti odličan hobi o kojem bi pisao na svom blogu. Nakon izvesnog vremena provedenog u pisanju i igranju, odlučio je da napravi svoju prvu aplikaciju.

"U to vreme sam igrao igricu koja je imala alat za pravljenje kuća. Pomislio sam da se igre prave upravo na takav način, samo malo komlikovanije", rekao je Kejsi za BBC.

2012. godine napravio je veliki uspeh u Apple Storeu u rodnoj Irskoj sa igricom Alien Ball. Bio je to prvi pokušaj, a uspeh je došao kao veliko pozitivno iznenađenje.

Činjenica da je igricu napravio dečak pomogla je u prodaji. Kejsi je privukao pažnju jedne kompanije koja ga je kontaktirala i dodatno finansirala njegov projekat. Od tada je napravio nekoliko aplikacija uključujući nastavak Alien Balla.

2013. godine Kejsi je otpočeo projekat kreiranja softvera TeachWare, aplikacije koja olakšava uređenje studentskih informacija.

Kejsi trenutno živi sa roditeljima u Voterfordu u Republici Irskoj, regularno ide u školu sa dodatnom obavezom upravljanja svoje firme.

foto: flickr.com/Chris_Parfitt

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: