CNN: Tim Kuk je CEO godine

CNN je nedavno proglasio Tima Kuka za CEO-a godine, što nije veliko iznenađenje ako se uzme u obzir vrednost kompanije iz Kupertina u ovom trenutku.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 24.12.2014.

21:12

Default images

Ono što je izazvalo više pažnje, jeste drugo mesto na ovoj listi, koje zauzima Džon Čen, CEO kompanije BlackBerry.

Prošle godine u ovo vreme, većina ljudi je smatrala da je BlackBerry propao, te da će ostati samo ikona prošlosti. Ipak, Džon Čen je preokrenuo situaciju kada je došao na kormilo kompanije.

Lansirao je BlackBerry Passport i BlackBerry Classic modele telefona, počeo je da unovčava BBM servis za slanje poruka koji sada ima 91 milion pretplatnika.

Akcije BlackBerry-ja su porasle za impresivnih 35 odsto ove godine i više se ne sumnja da će kompanija preživeti. I sam Čen je nedavno istakao da je 99 odsto siguran da će BlackBerry odoleti tržišnim izazovima.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: