Srećan 20. rođendan PlayStation konzoli!

Današnji dan, 3. decembar je izuzetno značajan datum za gejming svet jer je to vreme kada je Sony pokrenuo svoju prvu PlayStation konzolu pre 20 godina u Japanu, davne 1994. godine.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 03.12.2014.

22:00

Default images

Na Twitter-u svi mogu uz hashtag #20YearsOfPlay da izraze svoje uspomene vezane za ovu konzolu. Interesantno je da PlayStation nije počeo svoj put kao samostalna konzola, već kao CD dodatak za Nintendov Super Famicom.

Kasnije je došlo do raskida ovog sporazuma, i Sony je odlučio da ide sam svojim putem.

PlayStation je bio uspešniji od svih njegovih savremenika, te je prodat u 102 miliona primeraka tokom svog životnog veka, ali je ipak druga najprodavanija konzola jer je njen naslednik PlayStation 2 prodat u preko 150 miliona primeraka.

Konzola je četvrti najprodavaniji komad gejming hardvera ikada izdat jer su ispred nje još i Nintendo DS i Game Boy.

Izvor: www.benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: